„Este o traditie împamântenita ca, în a treia zi de Craciun, Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcop de Oradea Mare, sa celebreze Liturghia în satul sau natal din judetul Mures, într-o capela improvizata în casa sa parinteasca. Anul acesta a fost cu totul deosebit datorita unei prezente considerabile de credinciosi, precum si a grupului de colindatori ce l-au colindat acasa pe PS Virgil.
La începutul Sfintei Liturghii a fost ridicat la treapta de ipodiacon seminaristul Razvan-Iacob Vasile. Ipodiaconul Razvan îsi desfasoara actualmente studiile doctorale la Institutul Pontifical Oriental din Roma în drept canonic, fiind de asemenea student la Institutul de Psihologie al Universitatii Gregoriana din Roma, unde urmeaza cursurile de licenta în psihologie.
Alaturi de PS Virgil au celebrat pr. Anton Rus, asistent spiritual al Seminarului Sfintii Trei Ierarhi: Vasile, Grigore si Ioan din Oradea, precum si pr. Anton Cioba, vice-paroh la Catedrala din Cuneo, Italia. Raspunsurile la Liturghie au fost date de catre un grup de seminaristi de la Colegiul Pontifical Pio Romeno din Roma precum si de alti tineri prezenti.