„Indiferent de vârsta, confesiune sau etnie, 150 de persoane din Oradea si din toata tara au avut ocazia sa se distreze frumos, decent, fara tigari si abuz de alcool, într-o atmosfera care i-a facut sa se simta membri ai unei mari familii. Ca în fiecare an, Centrul Don Orione din Oradea a organizat un Revelion alternativ la care tinerii sa se poata distra în siguranta, fara excesele care din pacate însotesc de multe ori petrecerea de Anul Nou.
Revelionul a început pe 31 decembrie la ora 18, la Biserica „Duminica Tuturor Sfintilor” (Don Orione) din Iosia, cu o liturghie în rit oriental oficiata de preotii Florian Gui, Mihai Fecheta si Ioan Aciu. Dupa serviciul divin, participantii s-au mutat în sala de festivitati a Liceului Don Orione. Majoritatea celor prezenti erau adolescenti si copii, dar ca o noutate, de data aceasta au participat si familiile unora dintre tinerii care participa de-a lungul anului la activitatile centrului. Lor li s-au alaturat oaspeti din judetele Salaj, Satu Mare, Baia Mare si Iasi.
Participantii au fost împartiti în patru echipe (cercetasi, oratoriu, familii, musafiri – în special de la Centrul „Don Orione” din Iasi), care au „concurat” mai întâi sub forma unui spectacol de sezon (colinde, plugusorul, capra, scenete comice). Dupa prima runda a intrat în scena o echipa surpriza, formata din calugarii Congregatiei „Don Orione” din Oradea, care au facut o prezentare satirica a anului care s-a încheiat sub forma unui plugusor în care erau mentionati multi dintre cei prezenti. Cinci tineri si-au sarbatorit ziua de nastere între prieteni.
Au urmat câteva ore de dans, pâna la ora 23, când participantii au plecat cu microbuzele Centrului la Catedrala „Sfântul Nicolae” din centrul orasului, unde au participat la slujba si rugaciunea de multumire oficiata de Preasfintitul Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea.
La miezul noptii, membrii familiei orionine au ciocnit un pahar de sampanie si au urmarit jocurile de artificii din centrul orasului, apoi s-au întors la Centrul „Don Orione”, unde au continuat distractia cu dansuri pe muzica pop-dance si populara si concursuri de karaoke pâna la ora 4 dimineata, când au plecat spre casa.
Majoritatea celor prezenti au participat si la una dintre liturghiile oficiate la ora 9 în rit latin, de catre preotul Iosif Fecheta din Iasi, si la ora 10.30 si 18 în rit oriental de catre cei trei preoti ai Centrului „Don Orione” din Oradea, iar dupa liturghia de seara petrecerea a continuat pâna la miezul noptii, pentru ca tinerilor nu le-a trecut pofta de dans în noaptea dintre ani.
Poze de la acest revelion pot fi vazute pe site-ul http://www.ldo.ro la sectiunea Galerie foto.