„Sâmbata Floriilor si cea din Saptamâna Luminata au fost, pentru comunitatea de credinciosi de la Parohia Sf. Gheorghe din Oradea si un grup de tertiari franciscani de la Manastirea „Maica Domnului” din Oradea, zile în care caritatea a fost transformata din notiune teoretica de credinta în fapta.
Gestul credinciosilor nostri a adus mângâiere si, de ce nu, chiar lacrimi de bucurie, recunostinta si multumire atât pentru cei ce au donat, cât si pentru cei ce au primit acele pachete cu dulciuri. Sunt importante si pachetele pregatite de credinciosi, dar cu mult mai important este faptul ca, cel putin pentru câteva momente, acesti suferinzi sunt ascultati, mângâiati si tratati cu demnitatea de care ar trebui sa se bucure fiecare fiinta umana. Sa nu uitam ca multi dintre ei, din nefericire, sunt abandonati chiar si de propria familie. Cu atât mai înaltator este acest act de pretuire, cu cât vine din partea unor oameni simpli, care nici ei nu dispun, poate, de prea mult în plan material, dar care au învatat ca nu este nimeni prea sarac ca sa nu poata darui ceva, iar când darul este facut cu bucurie, el se transforma în margaritar pentru cer. De fapt, Sf. Francisc de Assisi, patronul spiritual al tertiarilor franciscani, prin viata sa simpla, ne-a învatat ca este foarte importanta simplitatea în sens biblic, simplitate care aduce caritate si iubire pentru cel de lânga tine.
În numele meu, al colegilor împreuna slujitori, al personalului medical si, nu în ultimul rând, al bolnavilor nostri, multumim tuturor celor care se îngrijesc si de bolnavii din spitalul nostru. Fie ca aceste daruri ale voastre sa se transforme în comori pentru eternitate, atât pentru voi cât si pentru cei dragi voua. Amin.