„Dialogul si importanta ascultarii în viata sotilor” a fost tema centrala asupra careia au meditat peste 50 de familii din Oradea, Zalau, Simleu-Silvaniei, Stei, Carei, Arad si Baia Mare, în cadrul exercitiilor spirituale desfasurate în zilele de 19-20 noiembrie la Oradea.
Invitat special si relator principal al temelor propuse a fost Don Piero Pasquini, directorul Comunitatii Caresto din Italia, alaturi de doi colaboratori: domnii Claudio si Pietro. Moderatorul acestor exercitii spirituale a fost pr. Mihai Tegzes, responsabil eparhial cu pastoratia familiilor în cadrul Eparhiei de Oradea, iar gazduire pentru cei prezenti a oferit pr. Mihai Vatamanelu OFMConv, paroh al Manastirii Franciscane „Maica Domnului” din Oradea, împreuna cu grupul de familii din parohie.
Don Piero Pasquini a expus celor prezenti subtitlurile: „Buna ascultare”, „Comunicarea propriilor sentimente” si „A iubi înseamna… a hotarî împreuna”. Dupa fiecare expunere cuplurile s-au retras timp de o ora în salile puse la dispozitie de gazde, sotii au discutat între ei si au exersat metodele de comunicare propuse de relatori. Dupa aprofundarea temei prin munca personala si în cuplu a urmat reîntâlnirea în biserica pentru împartasirea partilor pozitive ale discutiilor între soti.
Familiile participante au fost însotite de preotii responsabili cu pastoratia familiilor din localitatile reprezentate: pr. Florin Marincean, pr. Daniel Bertean, pr. Emil Ghiurca, pr. Adrian Podar, pr. Vlad Mersu. Exercitiile s-au desfasurat cu binecuvântarea P.S. Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea si a P.S. Cornel Damian, episcop auxiliar de Bucuresti si responsabil cu pastoratia familiei în cadrul Conferintei Episcopale Române.