„Sâmbata, 24 aprilie 2010, a avut loc întâlnirea tinerilor greco-catolici din Protopopiatul Simleu-Silvaniei, care a avut ca si tema „Învatatorule bun, ce trebuie sa fac ca sa mostenesc viata vesnica?” (Mc. 10,17), luata din episodul evanghelic al întâlnirii lui Isus cu tânarul bogat si propusa de Papa Benedict al XVI-lea pentru Întâlnirea Mondiala a Tinerilor. Aceasta tema a fost tratata deja, în anul 1985, de papa Ioan Paul al II-lea într-o scrisoare foarte frumoasa, adresata pentru prima data tinerilor.
Parohia Marin a fost locul unde s-a desfasurat aceasta întâlnire, actiunea fiind începutul unei serii de întâlniri care vor avea loc în luna mai la nivel eparhial si în luna august la nivel international. Aceasta prima întâlnirea a avut ca si scop întâlnirea tinerilor cu protopopul, apoi tinerii îl vor întâlni la Oradea (21-22 mai) pe episcop, care este pastorul si învatatorul eparhiei, iar la Madrid în luna august îl vor întâlni pe succesorul lui Petru, Papa Benedict al XVI-lea. Toate aceste întâlniri încearca sa-i aduca si sa-i implice activ pe tineri în viata si activitatea Bisericii.
Programul întâlnirii a început la ora 9.30 cu primirea grupurilor la biserica „Intrarea în Templu a Maicii Domnului” din Marin. Sfânta Liturghie a constituit punctul central al zilei, ea fiind celebrata de catre vicarul foraneu al Silvaniei – Pr. Gheorghe Turcas, protopopul Simleului – Pr. Nicolae Bodea, alaturi de preotii din protopopiat.
În cuvântul sau adresat tinerilor, pr. Nicolae Bodea, a tinut sa sublinieze faptul ca întâlnirea cu prietenii nu este o întâmplare, ci este mereu un dar, iar cel care da forta pentru a sta împreuna este Hristos, care a promis ca: „Unde doi sau trei se aduna în numele Meu sunt prezent si Eu în mijlocul lor”. Vocatia crestina provine dintr-o propunere de iubire a Domnului si se poate realiza numai gratie unui raspuns de iubire.
Dupa prânzul oferit de gazde, grupurile de tineri s-au îndreptat spre padurea de la marginea satului Marin. Animati de studentii de la Seminarul „Sfintii Vasile, Grigore si Ioan” din Oradea, un grup de tineri condusi de sora Kasia reprezentanti ai Biroului Pastoral Eparhial pentru Laici si de clovnii Asociatiei Caritas Eparhial Oradea prin jocuri si cântece, tinerii au gustat placerea de a sta împreuna si de a lega noi prietenii.
Bucuria întâlnirii s-a citit pe fetele tuturor; organizatori si participanti, toti s-au întors acasa cu gândul la urmatoarele întâlniri. Anul viitor tinerii din protopopiatul Simleu-Silvaniei vor fi oaspetii parohiei Halmajd.