„Evenimentul a fost coordonat de diaconul Florin Jula.
Credinciosii greco-catolici oradeni, dar si cei care îndragesc cântul coral, s-au putut bucura sâmbata seara de un concert de muzica sacra de exceptie.
La eveniment, alaturi de Prea Sfintia Sa Episcop Virgil Bercea, a luat parte si deputatul Sorin Ioan Roman.
Corul Magnificat al Catedralei ,,Schimbarea la Fata” din Cluj-Napoca a deschis a VI-a editie a Festivalului de Muzica Sacra ,,Francisc Hubic’’, organizat în Catedrala Greco-Catolica ,,Sfântul Nicolae” de catre Episcopia Greco-Catolica, Asociatia ,,Episcop Vasile Aftenie” si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Bihor.
Participanti
Corul Magnificat, dirijat de maestrul Alexandru Suciu, a încântat auditoriul cu piesele: Ah Isuse, muzica Francisc Hubic, Cantate Domino, muzica Giuseppe Pitoni, Ladati pe Domnul, muzica Teofil Coste, Ave Maria, muzica Marius Cuteanu, Ave Verum Corpus, muzica Wolfgang A. Mozart si Aleluia, muzica Emiliu Dragea. Concertul a continuat cu soprana Sidonia Puiu din Cluj-Napoca, acompaniata la orga de prof. Victor Dan.
Repertoriul acesteia a cuprins piesele: Lumina lina si Ave Maria pe muzica lui Francisc Hubic.
La editia din acest an au mai participat: lect. univ. Delia Roman de la Facultatea de Arte din Oradea, baritonul Tasnadi Ferencz, masterand la Facultatea de Arte Oradea, Corala ,,Ioan Busita” a Bisericii Greco-Catolice Beius, condusa de Constantin Sava si Corul si Orchestra Facultatii de Arte Oradea, conduse de Tudor Ciupeiu, respectiv Carmen Rus.
Repertoriul Corului si Orchestrei a cuprins ,,Liturghia în Do major” pe muzica preotului si compozitorului Francisc Hubic, fiind extrem de apreciata de cele câteva sute de persoane prezente la manifestare.
Amfitrionul evenimentului a fost Anca Banda, directorul Casei de Cultura din Beius.
Cu acest prilej PSS Virgil Bercea a înmânat dirijorilor si interpretilor Diploma Francisc Hubic pentru contributia adusa la promovarea muzicii sacre.