„Sâmbata, 12 noiembrie 2011, ora 17.00, organizatiile Caritas din România organizeaza simultan, în Bucuresti si în alte 37 de orase din tara, cel mai amplu gest de solidaritate si generozitate fata de familiile lovite de saracie.
Peste 5.000.000 de români traiesc sub pragul saraciei, conform Institutului National de Statistica, dintre care peste 1.300.000 supravietuiesc sub pragul saraciei absolute. Hrana insuficienta si necorespunzatoare, conditiile precare de locuit, bolile, somajul, lipsa banilor pentru a asigura educatia copiilor sunt cauze care pun în pericol existenta multor familii din România.
Campania „Un milion de stele pentru familiile sarace” face apel catre publicul larg, mass-media, autoritatile centrale si locale sa nu ramâna indiferente la aceasta situatie, raspunzând activ la apelul de solidaritate lansat de Caritas prin participarea la eveniment si printr-o donatie la fata locului sau prin SMS la numarul 859 valabil în retelele Vodafone, Orange si Cosmote.
Sub îndemnul „Vino” si „Aprinde o stea”, participantii vor primi si vor aprinde lumânari într-un spatiu public, fiecare flacara reprezentând simbolic o familie care se confrunta cu saracia si marginalizarea sociala. Donatiile pe care le ofera vor fi folosite pentru a ajuta familiile sarace care traiesc cu mai putin de 260 RON pe luna pe membru de familie.
Vino si tu în fata Teatrului de Stat din Oradea, sâmbata, 12 noiembrie 2011, ora 17.00 alaturi de Caritas Eparhial Oradea si Caritas Oradea.
Mai multe detalii pe: http://www.unmiliondestele.ro