„În perioada 5-7 octombrie 2011, în Italia, la Loreto, a avut loc evaluarea celui de-al II-lea Campus Ecumenic European al Tinerilor, desfasurat în aceasta vara, din cadrul proiectului „Da EurHope a EurHome”.
Activitatea s-a desfasurat la Centrul Ioan Paul al II-lea din Loreto, unde delegatiile participante au fost în numar de sase, dintre care amintim: delegatia anglicana din Marea Britanie, delegatia luterana din Suedia, delegatia luterana din Danemarca, delegatia catolica din Italia – Pesaro, delegatia ortodoxa din România – Resita si delegatia greco-catolica din Oradea, reprezentata de Veridiana Ghiurca si Alexandru Petricas.
În cadrul acestei întâlniri, reprezentatii au împartasit experientele traite, eventuale sugestii si concluzii, urmate de pregatirea celui de-al III-lea Campus Ecumenic, care va avea loc vara viitoare.
Momentele de spiritualitate au fost profunde, specifice confesiunilor prezente în spirit ecumenic, aflate sub îndrumarea Spiritului Sfânt.
Astfel, uniti în rugaciune si în har, am urmat cuvintele lui Isus: „Unde doi sau trei se aduna în numele meu, acolo sunt si Eu în mijlocul lor” (Mt. 18,20).