„Într-o perioada de înflorire a intolerantei , în anul Centenarului Unirii, tinerii diferitelor culte din Oradea au ales sa petreaca un timp de calitate împreuna, într-o adevarata comuniune.
La fiecare început de an are loc Saptamâna de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor, eveniment care aduce împreuna atât în postura de gazde cât si de invitati reprezentantii si credinciosii diferitelor culte.
Cultele din Oradea se straduiesc sa faca pasi înainte în colaborarea dintre ele.
În acest an, bine-venitul eveniment a debutat cu Seara de Rugaciune a Tinerilor, gazduita de catre Biserica Romano-Catolica. Programul a fost adecvat vârstei, tinerii s-au rugat, au cântat împreuna cântecele propuse de catre fiecare cult participant, au ascultat mesajele reprezentantilor cultelor si s-au bucurat de prezenta celor doi episcopi catolici ai locului, respectiv Preasfintitul Virgil Bercea alaturi de Preasfintitul Laszlo Bocskei.
Reprezentanta bisericii Unitariene, doamna pastor Imola Molnar, a sintetizat în cuvinte foarte inspirate problematica vârstei tinere. Desi în general se considera ca tineretea este fara de griji, totusi a deveni adult nu este o joaca de copii. Inevitabil apar provocari, sentimente confuze, încercari, se comit greseli, însa pentru a merge mai departe pe drumul corect este nevoie de putere, dar nu orice fel de putere ci puterea care vine de la Domnul, caci „ Dreapta Ta Doamne si-a aratat taria ”( Exod 15,6).
Dupa programul din biserica, tinerii au fost invitati la o receptie, pentru a se cunoaste mai bine, a se bucura de jocuri împreuna dar si de a se îndulci gustând din apetisantele prajituri care-i asteptau.
Sloganul întâlnirii a fost: „KEEP CALM AND BELIVE IN GOD”