„În perioada 14-16 octombrie 2011, la Sumuleu Ciuc, a avut loc prima Întâlnire Nationala a Familiilor Catolice din România, cu scopul de a comemora 30 de ani de la promulgarea Exortatiei Apostolice „Familiaris Consortio”.
Prelegerile au fost sustinute de P.S. Cornel Damian, cu tema „Familia resursa pentru Biserica si societate”; dr. Robert Lazu, cu tema „Biserica si criza familiei în Europa de azi”; mons. Livio Melina (Rectorul Institutului „Papa Ioan Paul al II-lea” din Roma) cu tema „Familia, drum al Bisericii în Magisterul Papei Ioan Paul al II-lea si al Papei Benedict al XVI-lea” si de prof. dr. Hose Noriega Bastos de la Institutul Papa Ioan Paul al II-lea din Roma, cu tema „Darul iubirii si edificarea vietii familiei”.
La eveniment au participat peste 50 de familii din toate eparhiile si diecezele catolice din tara. Moderatorul întâlnirii a fost parintele Fabian Mariut din Bucuresti.
Eparhia Greco-Catolica de Oradea a fost reprezentata de parintele Mihai Tegzes, alaturi de cinci familii din Oradea, Zalau si Simleu.