„În data de 1 septembrie 2011, Asociatia Caritas Eparhial Oradea a inaugurat Centrul Social „Maria Rosa”.
La eveniment au participat P.S. Virgil Bercea (Episcopul de Oradea al Eparhiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolice), sora Gabriele, (superioara Ordinului Surorilor Franciscane Misionare ale lui Cristos, din Rimini, Italia), domnul Radu Târle (presedintele Consiliului Judetean Bihor), domnul Gheorghe Carp (viceprimarul Municipiului Oradea), angajati si voluntari ai asociatiei, precum si peste 120 de invitati.
Ceremonia de inaugurare a început cu cuvântul de bun venit al pr. Olimpiu Todorean (presedintele Asociatiei Caritas Eparhial Oradea), urmata de sfintirea cladirii de catre P.S. Virgil, dezvelirea placii care aminteste persoanele, institutiile si firmele implicate în realizarea constructiei si taierea panglicii urmata de vizitarea centrului.
Serviciile care vor fi furnizate în acest centru vor fi: cantina sociala pentru 50 de persoane, dusuri pentru persoanele fara adapost, centru de zi pentru copii, centru de cazare pentru tinere mame, consiliere psihologica. Tot aici va functiona de acum înainte si biroul de asistenta sociala al asociatiei.