„Sâmbata, 3 septembrie 2011, va avea loc la Manastirea Franciscana „Maica Domnului” din Oradea, începând cu ora 15:00, Sfânta Liturghie de vindecare, avându-l ca invitat pe parintele Anthony Saji, preot misionar din Congregatia Sfântul Vincentiu Paul.
Este deja al treilea an în care pr. Anthony vine în România, iar numarul credinciosilor care participa la aceste exercitii spirituale, binecuvântate de catre P.S. Virgil Bercea, este din ce în ce mai mare. Parintele responsabil cu organizarea acestei activitati este Pr. Emil Ghiurca (Stei).
Cine este parintele Anthony?
Anthony Saji s-a nascut în India la 1 mai 1977, într-o familie de credinciosi catolici. A simtit chemarea la preotie înca din copilarie si chiar daca drumul sau vocational a fost dificil si plin de obstacole, dupa ce a început studiile de filosofie în Bangalore, India (1999), în anul 2002 a fost trimis la Misiunea Congregatiei Vincentiene din Africa de Est. Si-a petrecut anii de pastoratie în Nairobi, Kenya, iar apoi a continuat sa studieze teologia la una dintre cele mai renumite universitati din Africa, „Taganza College” din Nairobi (CUEA), unde studiau tineri de peste 77 de nationalitati, fapt care i-a oferit o frumoasa oportunitate sa experimenteze diferitele culturi ale lumii.
A fost hirotonit in 26 Decembrie 2006, dupa care timp de doua luni a fost numit preot paroh la o biserica din Tanzania. Superiorul sau provincial l-a trimis apoi în Entebbe, Uganda, unde, pe lânga atributiile de responsabil financiar si director adjunct al Centrului Vincentian de Rugaciune din Entebbe, a avut însarcinarea de a construi un nou centru pentru reculegere si înnoire spirituala în Masaka.
Dupa moartea pr. Bill în anul 2008, parintele Anthony a continuat misiunea începuta de acesta, calatorind în întreaga lume pentru a tine reculegeri pentru reînnoire spirituala si vindecare celor care au nevoie, timp de 6 zile, precum si misiuni populare si reculegeri pentru tineri. Se poate spune ca este un proces de noua evanghelizare, plin de bucurie si speranta la care suntem invitati fiecare dintre noi sa participam.
De ce Liturghie de vindecare?
Pe durata acestor exercitii spirituale, se pune accent pe cunoasterea lui Dumnezeu pe baza Pildelor din Sfânta Scriptura si identificarea personala a fiecaruia în acestea pentru o cunoastere mai buna de sine, de acceptare personala si a realitatii din care facem parte. O zi este dedicata special postului, cu ajun pâna la masa de seara si sacramentului Spovedaniei dupa care are loc o ora de adoratie, iar în prezenta lui Isus din Euharistie, cu sufletul curat si cu multa încredere, credinciosii îsi abandoneaza în mâinile lui Dumnezeu toate suferintele sufletesti si trupesti. Multi participanti au marturisit ca si-au schimbat viata, modul de a trai si s-au simtit atinsi si transformati de iubirea lui Cristos. Altii si-au regasit pacea interioara prin reapropierea de Sfânta Taina a Spovedaniei, au învatat sa-si accepte cu seninatate neputintele, iar altii au fost vindecati de dependentele sau bolile lor fizice sau psihice.
Liturghia de sâmbata încheie aceste zile de reculegere pline de har si ne face sa ne gândim la multimile care mergeau la Isus pentru a-I oferi Lui suferintele, lipsurile, bolile, pentru ca El sa le transforme în bucurie, în lumina, în iubire si sa fie vindecati.
Suntem invitati sa participam cu totii la acest banchet euharistic si sa ne bucuram împreuna cu ceilalti pentru harurile primite de la Dumnezeu. Totodata, sa-i multumim lui Dumnezeu care ne-a venit în întâmpinare si ne-a coplesit cu haruri nemasurate.
Multumim Isuse, lauda Tie Isuse!
Sfânta Liturghie de vindicare va fi transmisa în direct pe postul Radio Maria, începând cu ora 15:00.
Pentru mai multe detalii despre pr. Anthony si misiunea de evanghelizare pe care o desfasoara în toate colturile lumii, vizitati pagina de internet, disponibila în limba engleza: http://www.frbill.net/