„Dupa ce justitia a declarat în mod repetat ca proiectul si autorizatia auto-intitulatei Cathedral Plaza sunt ilegale, firma Millennium Building Development SRL si toti sustinatorii ei pretind ca edificiul a fost terminat, iar cei care trec zi de zi pe lânga acest produs al coruptiei constata ca de fapt si astazi se executa lucrari de constructie.
Încalcarea continua si repetata a Legii are drept scop finalizarea lucrarilor de constructie, ce ar permite, în viziunea dezvoltatorului, darea în folosinta a cladirii, pentru a putea fi apoi vânduta. Se prezinta, în acest sens, o realitate falsa, creata printr-un proces verbal de receptie si întabulare, confectionate în afara limitelor legii.
Întrucât institutille statului ignora evidenta, Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti invita si roaga toti jurnalistii si operatorii media sa monitorizeze pas cu pas infractiunile care se produc la Cathedral Plaza.
Astazi 2 septembrie, am cerut Presedintiei României, Inspectoratului de Stat în Constructii, Primariei Municipiului Bucuresti si Politiei Române, sa-si ia în serios rolul ce li se cuvine într-un stat de drept si sa nu mai tolereze continuarea încalcarii flagrante a legii.

Dr. Ioan Robu

Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti

În sprijinul afirmatiilor noastre, atasam imagini care atesta fara echivoc faptul ca, în aceasta perioada (12 nov 2010 – 2 sept 2011), lucrarile au evoluat în mod ilegal.

Persoana de contact
Pr. Emanuel Dumitru