„Curtea Liceului Don Orione din Oradea a devenit în ultimii ani o adevarata gradina în care vin zilnic sute de copii din toate cartierele pentru a se juca într-un cadru natural, civilizat, frumos si sanatos.
Anul trecut s-a amenajat o mica gradina zoologica unde copiii pot interactiona cu animale domestice si pasari (iepurasi, iezi, miei, gaini, rate, bibilici, porumbei, pauni etc.) pe care le-ar putea vedea doar la tara sau la gradina zoologica a orasului, contra cost.
În aceasta primavara s-au adus mai multe aparate de joaca moderne, cu certificate de siguranta: patru leagane, trei tobogane, carusel, diferite aparate pentru catarat. Ele au fost achizitionate în urma câstigarii unui proiect al NATO Charity Bazaar completat cu fonduri de la Congregatia Don Orione din Oradea.
Pentru a oferi copiilor conditii cât mai bune de joaca, membrii si prietenii Congregatiei Don Orione au muncit sute de ore si au reamenajat în aceasta primavara 3000 de metri patrati de spatiu verde din curtea liceului.
S-au adus 120 de metri cubi de pamânt fertil, s-a nivelat si s-a gazonat curtea din zona de joaca si a gradinii zoologice, s-au amenajat 130 de metri patrati de alei din dale înierbate care sa faciliteze accesul spre incintele cu animale si aparatele de joaca indiferent de conditiile meteorologice. S-au amenajat jardiniere, s-au plantat zeci de arbori si arbusti si sute de flori perene.
Aceste lucrari au fost posibile în urma câstigarii unei finantari de la Consiliul Local Oradea la concursul de proiecte de mediu din anul 2011 si a unei sponsorizari din partea firmei Premium Garden.
Liceul Don Orione le multumeste voluntarilor, Consiliului Local si sponsorilor pentru sprijin si îi invita pe oradeni sa se bucure si pe mai departe de gradina amenajata pentru toti copiii orasului, respectând normele de civilizatie specifice acestui loc.