„Între 20 si 27 iunie, Congregatia Don Orione din Oradea a organizat o tabara de vara pentru 50 de copii oradeni la Rogojel, în judetul Cluj.
Copiii cu vârste între 6 si 13 ani s-au simtit foarte bine în decorul natural de la poalele Muntelui Vladeasa, având un program plin, organizat de cei 14 voluntari plus parintele Mihai Fecheta de la Centrul Don Orione din Oradea. Copiii au fost împartiti în grupe, dupa model cercetasesc, participând la competitii si jocuri tematice, în principal în „cautarea comorii”, care consta de fapt în strângerea legaturilor de prietenie dintre ei sub pretextul concursului pe echipe aflate în competitie.
Diminetile începeau cu program de înviorare, ca în orice tabara organizata de coordonatorii de la Cercetasii si Oratoriul din cadrul Centrului Don Orione. S-au organizat trei drumetii, la Pietrele Albe, Valea Frasinelului si la un arbore Sequoia gigantea, în timpul carora copiii au învatat o multime de lucruri interesante despre natura si cât de important este sa o respecte, sa nu o distruga si sa o protejeze.
Organizatorii s-au îngrijit nu numai de sanatatea si bunastarea fizica a copiilor, ci si de educatia lor spirituala, în fiecare zi celebrându-se de la ora 18 o liturghie la care au participat toti cei din tabara. Serile se încheiau cu spectacole constând în cântece, jocuri si scenete prin care cei mici îsi puneau în valoare talentele si creativitatea.
La aceasta tabara au participat si copii fara posibiltati materiale. 30% din copii nu au platit nimic, iar ceilalti au achitat doar cazarea, toate celelalte cheltuieli fiind acoperite de Congregatia Don Orione din Oradea.