„Distribuirea de alimente este o sarbatoare atât pentru beneficiari, cât si pentru noi, ca asociatie.
În perioada Postului Mare am organizat o colecta de alimente în trei biserici greco-catolice din Oradea (Catedrala „Sfântul Nicolae”, Biserica „Maica Domnului”, Biserica „Sfânta Treime” din Oradea). Credinciosii au cumparat sau au renuntat la diferite alimente pentru a le dona celor carora soarta le-a fost mai putin favorabila.
Alimentele au fost colectate cu sprijinul voluntarilor. În fiecare duminica din Postul Mare, 28 de voluntari, cu vârste cuprinse între 16 si 65 de ani, s-au implicat în colecta pe care am organizat-o.
Cei care au ales sa se implice în aceasta colecta au facut 150 de ore de voluntariat. Daca ar fi sa contabilizam orele de lucru a voluntarilor am ajunge la suma de 975 lei.
La colecta s-au adunat alimente de baza, si anume: ulei (131 de litri), faina (163 de Kg), zahar (294 de Kg) orez (106 de Kg) etc., cu o valoare de inventar de 2.935 lei. Unii credinciosi au ales sa faca donatii în bani. Donatiile în bani au fost în valoare de 8.261 lei.
Din alimentele colectate asiguram pachetele alimentare pe toata perioada anului. De aceste pachete beneficiaza peste 100 de familii aflate în dificultate. Aceste familiile au venituri mici, insuficiente pentru asigurarea macar a unei mese pe zi. Din banii pe care-i câstiga acesti oameni îsi achita facturile sau chiria. De asemenea, sprijinim cu pachetele alimentare persoane singure, vârstnice, care se gospodaresc dintr-un pachet luni întregi.
Anul aceasta doar 46 de familii au ales sa ridice pachetul cu alimente cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Pasti.