„A aparut cea de a 4-a carte tradusa de parintele Mihai Tegzes: „Vreme este de iubit”.
„La sfârsitul vietii, atunci când vom face bilantul existentei noastre terestre, ne vom aminti cu placere de timpul pe care l-am trait ca fiind un dar si în care, asemenea oricarui artist renumit, am realizat «o comoara», gustând din plin acele zile, chiar daca au fost intense, obositoare sau dificile. Si ne vom rusina de timpul folosit mai putin bine sau chiar pierdut.”
Astfel este scris în primele pagini ale acestei carti, dedicata în întregime „timpului”, publicata de Comunitatea din Caresto, care este implicata de peste cincisprezece ani în pastorala familiala, atenta la nevoile spirituale ale logodnicilor si ale sotilor. Timpul vietii noastre este, de fapt, lucrul cel mai important pe care îl avem si poate fi o capodopera sau o colectie de fragmente de timp netrait, risipit, sau pur si simplu aruncat la gunoi.
Cum sa folosim timpul, cu ce sa-l umplem, ce sens si ce importanta sa-i acordam? Timpului trecator al vietii noastre sa nu-i permitem sa ne alunece printre degete… Sa nu-l risipim.