„Cu ocazia vizitei pe care a facut-o la Oradea, vineri 07.03.2009, dl. ministrul al Culturii, Cultelor si Patrimoniului National – Theodor Paleologu – a vizitat si Eparhia Greco-Catolica de Oradea, la invitatia Preasfintitului Virgil Bercea.
O întâlnire preliminara a avut loc în Sala Mare a Primariei unde Domnul Ministru a sustinut o conferinta intitulata „Actualitatea teologiei politice”, conferinta care s-a bucurat de un real interes.
Vizita propriu-zisa a început la Catedrala Sfântul Nicolae, monument arhitectonic aflat într-un proces de reabilitare. Apoi oaspetii au vizitat Palatul Episcopal, cladire aflata de asemenea într-un proces amplu de reabilitare si de introducere în circuitul cultural oradean. La final, a avut loc o întrevedere a domnului ministru cu Preasfintitul Virgil. La întâlnire au participat si alte oficialitati judetene si nationale: dl. Gavrila Ghilea – prefectul judetului, Bihor, d-na Ligia Mirisan – Directorul Directiei de Cultura, Culte si Patrimoniu National Bihor, dl. Adrian Lemeni – Secretar de Stat pentru Culte, si Stelica Gombos – Consilier în cadrul aceleiasi institutii.
La întâlnire a participat si Nuntiul Apostolic Francisco Javier Lozano, aflat la Oradea cu ocazia înscaunarii noului episcop romano-catolic Bocskei Laszlo.