„În Duminica Floriilor din acest an, Preasfintitul Virgil ne-a facut bucuria de a se afla în mijlocul nostru, al preotilor si al credinciosilor de la Manastirea Franciscana cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Oradea.
Sfânta Liturghie a fost o adevarata sarbatoare traita cu mult entuziasm de întreaga comunitate parohiala, toti credinciosii tinând în mâini ramuri verzi, asemenea evreilor care cu ramuri de palmier în mâna l-au întâmpinat pe Domnul în cetatea sfânta a Ierusalimului, dorindu-l Rege si Mântuitor. Raspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de toti credinciosii, animati de corul manastirii.
Am retinut îndemnul parintesc, din omilia Preasfintitului, adresat noua tuturor la începutul Saptamânii Sfinte, de a ne ruga mai mult si cu mai mare credinta, de a ierta, de a iubi, de ne a darui si de a fi mai buni, urmând, plini de recunostinta si întru totul, exemplul Mântuitorului nostru care, de bunavoie, a acceptat planul lui Dumnezeu de suferinta si de iubire pentru salvarea sufletelor noastre.
Alaturi de Preasfintitul Virgil au concelebrat parintele paroh Mihai Vatamanelu, pr. Adrian Podar si pr. Andrei Borzasi, diaconul Florin Jula si ipodiaconul George Demian.