„Vineri, 25 martie 2011, a avut loc Sarbatoarea Hramului Colegiului Pontifical „Pio Romeno” din Roma. Sfânta Liturghie a Sarbatorii Buneivestiri, celebrata de pr. Claudiu Lucian Pop, rector al Colegiului „Pio Romeno”, împreuna cu ceilalti preoti din colegiu, a început la orele 6:30.
Evenimentul a continuat la orele 13:00, când în Biserica Colegiului s-a celebrat Rugaciunea Acatistului în prezenta Eminentei Sale, Cardinalul Leonardo Sandri – Prefectul Congregatiei pentru Bisericile Orientale; Excelentei Sale, Domnul Bogdan Tataru-Cazaban – Ambasador al României pe lânga Sfântul Scaun; Excelentei Sale, Domnul Razvan-Victor Rusu – Ambasador al României pe lânga Statul Italian, precum si a unor oameni de cultura, români si italieni, si profesori de la diferite universitati din Roma, rectori ai diferitelor colegii pontificale orientale. A fost prezent si dl. prof. Mihai Barbulescu, director al Academiei Române din Roma.
Dupa celebrarea Acatistului cei prezenti au participat la prânzul festiv. În cuvântul pe care l-a adresat invitatilor, parintele rector a subliniat rolul pe care îl are Colegiul Pontifical „Pio Romeno” pentru Biserica Româna Unita cu Roma, Greco-Catolica. A multumit tuturor celor prezenti pentru participare si în special Congregatiei pentru Bisericile Orientale, care face posibila prezenta la Roma a Colegiului „Pio Romeno”, unde s-au pregatit si se pregatesc generatii de preoti greco-catolici. Eminenta Sa, Cardinalul Sandri a multumit, la rândul sau, parintelui rector pentru oportunitatea oferita celor prezenti de a se întâlni si de a se bucura împreuna de acest eveniment.