„Bunavestire a fost sarbatorita la Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea prin doua momente distincte. Începutul Liturghiei Arhieresti a fost marcat de un moment special, în care un numar de 13 seminaristi au fost învredniciti a purta reverenda. Preasfintitul Virgil Bercea i-a binecuvântat si i-a îmbracat în reverenda pe seminaristii: Cocora Bogdan, Cuibus Sebastian, Farc Alexandru, Grad Vasile, Hiris Vlad, Hoza Simion, Jurca Adrian, Pit Daniel, Pop Stefan, Rusu Ion, Sas Dumitru-Dorin, Tâmpu Anton si Vucu Andrei.
Reverenda este un semn distinctiv, este o tinuta care impune seminaristului un comportament care sa se asemene cu cel al apostolilor. Ea este totodata o responsabilitate în primul rând morala, care trebuie asumata.
Apoi Liturghia a continuat cu hirotonirea a trei preoti, prin punerea mâinilor de catre episcopul Virgil Bercea. Astfel, diaconii: Gheorghe-Ioan Seica, Marius-Vasile Obreja si Narcis-Florentin Licuta au devenit preoti. Sarbatoarea a atins apogeul în momentul în care, condusi fiind de parintele rector Antoniu Chifor si de parintele Alexandru Buzalic, cei trei noi preoti au fost purtati în jurul altarului dupa care Preasfintitul Virgil le-a acordat Taina Preotiei.
În predica, P.S. Virgil Bercea a vorbit despre rolul important pe care Fecioara Maria îl are în istoria mântuirii. Daca pacatul a intrat în lume printr-o femeie, mântuirea intra în lume tot printr-o femeie. Totodata a vorbit si de rolul pe care îl are Biserica si preotii ei, despre seriozitatea pe care trebuie sa o aiba preotul în raport cu Biserica lui Hristos si sa ramâna alaturi de ea.
Preotii nou hirotoniti au tinut sa le multumeasca parintilor, sotiilor, familiilor, rectorilor, formatorilor si tuturor celor care au fost alaturi de ei pe parcursul întregii formari, în special P.S. Virgil Bercea.
La final, noii preoti au dat binecuvântarea fratilor întru preotie, familiei si credinciosilor. Cei prezenti au primit câte o iconita care reprezinta Vestea cea Buna adusa de Gavril Fecioarei Maria, ca amintire întru acordarea treptei preotiei vrednicilor diaconi Narcis-Florentin Licuta, Gheorghe-Ioan Seica si Marius-Vasile Obreja.
Celor care au primit reverenda le dorim sa o poarte cu vrednicie iar celor nou hirotoniti le dorim preotie curata si fara prihana.