În drum spre Viflaim” a fost titlul concertului de Crăciun susținut duminică, 17 decembrie a.c., în Biserica Greco-Catolică „Sfinții Trei Ierarhi” din Beiuș, de Corul „Alma Mater”, al Colegiului „Samuil Vulcan” din localitate. Concertul a fost organizat de Protopopiatul de Beiuș în colaborare cu Asociația „Ave Miriam” și sprijinul parohiei greco-catolice „Sf. Trei Ierarhi”, bucurându-se de prezența numeroasă a reprezentanților autorităților locale.

Enoriașii Bisericii Greco-Catolice Beiuș au fost colindați de Corul Vulcaniei, dirijat de prof. Veșcan Gabriela, colindători care vin an de an să vestească Nașterea Domnului aici. Concertul din acest an a fost unul cu atât mai deosebit cu cât Corul „Alma Mater” a obținut în 2023 locul I la Olimpiada Națională Corală desfășurată la Tulcea.

Concertul susținut în parohia greco-catolică din Beiuș s-a bucurat de prezența primarului orașului Beiuș, domnul Gabriel-Cătălin Popa, reprezentând Primăria și Consiliul local, a doamnei directoare a Colegiului Național „Samuil Vulcan”, prof. Mihaela Ilieș, și a altor reprezentanți ai instituțiilor locale, alături de enoriașii locului, părinți ai elevilor, bunici și prieteni.

La final, gazda evenimentului, pr. Zorel Zima, protopop de Beiuș, a mulțumit Corului „Alma Mater” pentru că revine an de an în parohie să colinde, apreciind dăruirea și implicarea lor în activitatea corală. Pr. protopop și-a exprimat deopotrivă bucuria de a primi colindători și de la alte școli beiușene în această perioadă minunată care prevestește sărbătoarea Crăciunului 2023.

Fiind ziua în care actualul Succesor al lui Petru a împlinit frumoasa vârstă de 87 de ani, la final, toți cei prezenți au cântat un călduros „La mulți ani!” pentru Papa Francisc, cu prilejul aniversării Sanctității Sale.

Protopopiatul Greco-Catolic de Beiuș

de Beiuș