„În perioada 7-11 martie, s-a desfasurat la manastirea Carmelitilor de la Snagov, lânga Bucuresti, un curs de exercitii spirituale conduse de parintele iezuit Marko Rupnik, pentru preotii români si bulgari. La curs au participat 15 preoti din dieceza romano-catolica de la Nicopole si din Exarhatul Apostolic de Sofia (greco-catolic), inclusiv preoti diecezani si calugari. Acestia sunt însotiti de Mons Proykov Christo, exarh greco-catolic.
Din Arhiepiscopia de Bucuresti si din dieceza de Iasi au fost prezenti 20 preoti si un diacon. Cei mai multi dintre ei sunt preoti diecezani, dar si preoti din ordine monastice. Mons. Ioan Robu, Arhiepiscop de Bucuresti, a însotit delegatia.
O initiativa similara a mai avut deja loc la Bucuresti în urma cu 139 ani, în perioada 23-27 februarie 1872, când preotii români si bulgari au fost chemati de catre episcopul de atunci al Nicopole, Administrator Apostolic de Valacchia (pe teritoriul actual al Arhidiecezei de Bucuresti), Mons. Ignazio Paoli, pentru un sinod diecezan.
În dupa-amiaza zilei de luni, 7 martie, parintele Rupnik a prezentat liniile exercitiilor spirituale, care nu sunt concepute pentru a oferi „perspective teologice sau pastorale. Mai degraba, scopul lor este de a întreprinde o calatorie de-a lungul unui traseu comun de rugaciune”.