„Joi, 10 martie 2011, de la ora 18:00, la Catedrala Sfântul Nicolae din Oradea, va avea loc întâlnirea cu familiile. Evenimentul are ca tema în aceasta luna „Rabdarea – darul de a astepta” si este organizat de parintele Mihai Tegzes, responsabil cu familiile.
Rabdarea, afirma parintele, este un dar de la Dumnezeu. Unii oameni înfrunta cu mult calm problemele vietii lor, fara sa-si piarda cumpatul; altii sunt mai nelinistiti si se lasa condusi de evenimentele care li se întâmpla. Acestia din urma se pierd pe drumul catre cer, din cauza ca nu au învatat sa calatoreasca pe timp de ceata, adica pierd din vedere promisiunea pe care fiecare au facut-o, de a-si construi viata „la bine si la greu, împreuna”.
În clipele grele se vede capacitatea unui cuplu de a se sprijini reciproc si de a-si darui încrederea deplina, unul altuia.
Aceasta rabdare si aceasta încredere nu-si au originea în capacitatea umana, ci izvorasc din faptul ca Dumnezeu are grija si ne iubeste neconditionat.
La eveniment sunt invitati sa participe toti cei care au o experienta destul de lunga în sfânta taina a casatoriei, dar si cei care sunt la început de drum.