„În data de 2 februarie, la Oradea, la fel ca în întreaga Biserica Catolica, s-a sarbatorit Ziua Persoanelor Consacrate, la care au participat calugarii si calugaritele din Episcopia Greco-Catolica de Oradea.
Programul liturgic a debutat cu o întâlnire a acestora la Manastirea Surorilor Misionare ale Patimii lui Isus. A urmat apoi o procesiune spre biserica „Maica Domnului” din incinta Manastirii Franciscane, unde, începând cu ora 10.00, a fost oficiata Sfânta Liturghie de catre P.S. Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea si preotii calugari din eparhie.
La începutul Sfintei Liturghii, în semn de apreciere pentru activitatea sa, P.S. Virgil i-a oferit parintelui Florian Gui, vicar general al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, dreptul de a purta epigonatul.
La final, doamna Miorita Sateanu, presedinta Uniunii Femeilor Bihor, a multumit persoanelor consacrate pentru activitatea, devotamentul si deschiderea pe care o au în munca cu laicii, copii si, în general, toti cei care au nevoie de ajutor.
Evenimentul s-a încheiat la ora 12.00, cu o Adoratie Euharistica la capela Manastirii Surorilor Misionare ale Patimii lui Isus.