Daca tinerii nu merg la Biserica, merge Biserica la tineri, este mesajul arhiepiscopului de Torino, mons. Cesare Nosiglia, care sâmbata seara a mers din club în club pentru a vorbi cu tinerii. Oratoriul parohiei Sfintii Petru si Paul, condusa de pr. Mauro Mergola, a decis sa ofere o alternativa la viata de noapte de sâmbata, de aceea a tinut deschisa biserica toata noaptea, iar în fata bisericii a organizat un campionat de fotbal de masa. Arhiepiscopul s-a dus personal sa-i anunte pe tineri de aceasta initiativa.
„Este o initiativa care face parte dintr-un proiect pe care am decis sa-l facem alaturi de parohia Sfintii Petru si Paul, în cartierul San Salvario, unde este paroh un salezian care, având un oratoriu si tinând cont de existenta vietii de noapte, la care mai ales sâmbata iau parte mii de tineri, a decis sa le ofere o alternativa. De aceea a deschis biserica, un moment de rugaciune, iar cei care doresc pot sa vorbeasca cu parohul. Tinerii de la oratoriu au pregatit în fata bisericii mostre si fotbal de masa”.
Mons. Nosiglia a mai spus ca este vorba de o „initiativa care doreste sa-i faca pe tineri sa înteleaga ca Biserica este deschisa tocmai prin intermediul pastorilor si a tinerilor din parohie: sunt deschisi dialogului, întâlnirii, ascultarii”. De asemenea, acesta a subliniat ca în pastoratia tinerilor Biserica nu trebuie sa astepte ca tinerii sa vina la ea, ci ea sa mearga sa-i caute pe tineri.
Arhiepiscopul de Torino a mai spus ca în urma întâlnirii pe care a avut-o cu tinerii a constatat ca unii dintre ei sunt si se simt singuri: „par a avea multe activitati, multe lucruri care-i înconjoara, multe propuneri, dar, în realitate, se simt foarte singuri. Astazi tineri par a fi plini de energie, se exteriorizeaza”, a subliniat mons. Nosiglia, „dar, în suflet, simt lipsa afectiunii, lipsa persoanelor care sa-i asculte, sa dialogheze cu ei”.
Sursa: http://ro.radiovaticana.va