„Sub dubla egida a Inspectoratului Scolar Judetean Bihor si a EDAR, Educational Drama Association în România, vineri, 21 ianuarie 2011, la Liceul Teologic Greco-Catolic Oradea, s-a organizat prima editie a concursului de monologuri în limba engleza „Speak out”. Tema abordata de catre competitori a fost No act of kindness is ever wasted, o maxima lansata de catre scriitorul grec Esop. Aceasta a deschis prilej de reflectie în profunzime asupra temei, dar a dezvaluit si dimensiunea ludica a perceptiei asupra bunatatii.
La concurs s-au înscris 20 de elevi din clasele V-VIII, patru dintre ei, cu cel mai bun punctaj, s-au calificat la faza judeteana care se va desfasura în perioada 17 si 20 martie, la Oradea. Elevii calificati în etapa urmatoare sunt: Antonia Tatic, clasa a V-a B, Alexandru Antonius Cristea, clasa a V-a A, Sergiu Fitarau si Brigitta Bere, ambii din clasa a VIII-a B.
Elevii participanti sunt coordonati de profesorii Lorena Barna si pr. Adrian Podar, care au facut parte si din comisia de evaluare alaturi de prof. Patricia Capris.