„În data de 6 decembrie 2010, Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea si-a sarbatorit hramul; Sfântul Nicolae este, de asemenea, protectorul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea.
În cadrul Liturghiei Arhieresti celebrate de P.S. Virgil Bercea si zeci de preoti, au fost hirotesiti în treptele lectoratului si ipodiaconatului câte opt seminaristi din anii III si IV ai Facultatii de Teologie Greco-Catolica din Oradea. De asemenea, dintre absolventi, au fost hirotoniti doi diaconi, Traian Tamas si Gheorghe Cioara.
Cu aceasta ocazie au fost prezenti sute de credinciosi, parinti rude si prieteni ai celor care au fost hirotesiti si hirotoniti, precum si elevii si profesorii Liceului Teologic Greco-Catolic.
În predica sa, P.S. Virgil le-a vorbit celor prezenti despre necesitatea de a-i percepe pe cei de lânga noi ca fiind foarte importanti, pentru ca fiecare are rolul lui si este remarcabil prin cea ce face.
Liturghia a fost animata de Corul de camera „Fiat Lux”, dirijat de prof. Antonia Monica Nica. Membrii corului si dirijorul au fost felicitati la finalul Liturghiei pentru performantele obtinute la „Festivalul International de Muzica pentru Craciun si Advent” de la Praga, unde au câstigat medalia de aur pentru cel mai bun cor si cel mai bun dirijor.