„Corul de Camera „Fiat Lux” a participat în perioada 26-28 noiembrie la cea de a 20-a Editie a „Festivalului International de Muzica pentru Craciun si Advent” de la Praga, unde a câstigat medalia de aur. De asemenea, premiul pentru cel mai bun dirijor de cor a fost primit de catre Antonia Monica Nica, profesor de muzica la Liceul Teologic Greco-Catolic din Oradea. La acest festival au participat în total un numar de 38 de coruri din 13 tari europene.
Corul are în componenta sa 23 de elevi care studiaza la Liceul Teologic Greco-Catolic, Colegiul National „Mihai Eminescu” si Colegiul National „Emanuil Gojdu”.
Corul de Camera „Fiat Lux”, dirijat de Antonia Monica Nica, a intrat în concurs cu urmatoarele piese: „Vine hulpe di la munte” – Adrian Pop, „Carol of the bells” – colind ucrainean, „La Bethleem colo-n jos” – Nicolae Lungu, „Linu-i lin” – Ioan D. Chirescu – solisti: Denisa Mosincat, Ovidiu Lazar, „Chindia” – Alexandru Pascanu.
Ultima piesa din repertoriu a fost însotita de o miscare scenica care ducea cu gândul la atmosfera din mijlocul unei familii înaintea Craciunului.
Juriul a fost format din: Jan Krejcik – Cehia, Jiri Kolar – Cehia, Krzyztof Szydzisz – Polonia, Marek Valasek – Cehia, Lukas Vasilek – Cehia, Zdenek Vimr – Cehia, Jos Vranken – Olanda.
Corul de Camera „Fiat Lux” a cântat în încheierea serii de gala, reusind sa ridice sala în picioare. „A fost un moment de gratie, un examen nemaiîntâlnit pentru noi, pe care l-am luat cu brio! Am fost mândri ca suntem români si nu ne-am sfiit sa aratam acest lucru prin bannerul si steagurile ce le-am avut” a subliniat dirijorul Antonia Monica Nica.