„Basilica Romano-Catolica din Oradea a fost, în seara zilei de 21 noiembrie 2010, gazda concertului vocal-simfonic „Te Deum laudamus” – concert de multumire pentru beatificarea episcopului martir Bogdánffy Szilárd, multumire adusa în primul rând lui Dumnezeu.
Din program nu au lipsit arii din repertoriul marilor compozitori precum Georg Friedrich Händel – Dettingen Te Deum, Wolfgang Amadeus Mozart – Laudate Dominum, Franz Joseph Schütky – Emitte Spiritum Tuum, Carl Maria von Weber – Gloria et Honore. Concertul a fost sustinut de Corul si Orchestra Catedralei Romano-Catolice din Timisoara. Solisti: Teodora Ciucur – soprana, Lucian Onita – bas, concertmaestru Ioan Fernbach, orga Silviana Cârdu, maestru de cor Iosif Todea, dirijor Walter Kindl.
Excelenta Sa Böcskei László, Episcop Romano-Catolic de Oradea, a dorit ca, prin acest concert, sa multumeasca tuturor care au participat la organizarea si desfasurarea în bune conditii a ceremoniei de beatificare, mentionând si multumind, în acelasi timp, si P.S. Virgil pentru unitatea în rugaciune si sprijinul pe care i l-a acordat la realizarea acestui eveniment.
La concert au mai fost prezenti, alaturi de ierarhul greco-catolic, parintele Antoniu Titus Chifor, rectorul seminarului, parintele spiritual Anton Rus si zeci de seminaristi.