„Duminica, 21 noiembrie 2010, cu prilejul Praznicului Intrarii Maicii Domnului în biserica, comunitatea româneasca greco-catolica din Padova s-a întrunit în capela „Corpus Domini” din via Beato Pellegrino 38, pentru serviciul divin în limba româna. La sfârsitul Sfintei Liturghii, pr. Aetius Pop, împreuna cu pr. Cristian Sabau au facut sfintirea unor noi vase liturgice care vor fi folosite pentru slujbele comunitatii (potir, disc, steluta, lance si lingurita), precum si a unei serii de icoane-praznicare care vor fi expuse pentru veneratia credinciosilor la fiecare sarbatoare corespunzatoare.
Tot în aceasta duminica, la sfârsitul Liturghiei, pr. Cristian Sabau a început o serie de cateheze în pregatirea Praznicului Sfântului Craciun. Prima cateheza a avut ca subiect principal misterul Sfintei Treimi. Parintele a amintit de experienta Sfântului Augustin care, încercând sa cuprinda tainele vietii intratrinitare, pricepe ca mai usor îi poate fi unui copil sa mute întreaga mare într-o gropita sapata cu mâinile în nisip, decât sa desluseasca misterul Persoanelor dumnezeiesti, pentru a spune astfel umilinta cu care trebuie sa se vorbeasca despre o atare taina. Astfel, a încercat sa defineasca relatiile si persoanele Sfintei Treimi, punctând asupra uniunii de esenta si a diferentei de relatie dintre fiecare.
În duminica urmatoare, 28 noiembrie, pr. Cristian Sabau a continuat cu o a doua cateheza. Profitând de botezul în rit greco-catolic la care numerosi credinciosi urmau sa participe în aceeasi dupa-amiaza, pr. Cristian a explicat, în linii mari, ritualul care se urmeaza în savârsirea acestei taine. Astfel, pornind de la radacinile pe care sacramentul le are în Biserica Crestina Primara, parintele a enumerat pasii si obiceiurile catecumenatului din antichitate, cu partile reflectate în traditia actuala (exorcizarile, sfintirea si ungerea cu uleiul catehumenilor). De asemenea, aducând aminte de forma initiala a botezului prin imersiune, s-a explicat sensul fundamental al ideii de moarte a omului vechi si de înviere/nastere din nou în Hristos, si apoi îmbracare în vestmânt alb.
Catehezele vor continua în duminicile urmatoare, imediat la sfârsitul Sfintelor Liturghii, abordând teme primare de cateheza. Se va continua în mod deosebit explicarea în parte a rolului fiecarei persoane din Sfânta Treime în istoria mântuirii si în viata fiecaruia dintre noi.