„Cu ocazia lucrarilor Sinodului Episcopilor pentru Orientul Mijlociu reunit în Vatican în sesiune speciala între 10-24 octombrie, PS Virgil Bercea, episcop de Oradea, a adresat o invitatie cardinalului Péter Erdö, arhiepiscop de Esztergom-Budapesta si presedinte al „Consiliului Conferintelor Episcopale din Europa” de a vizita Colegiul „Pio Romeno” de la Roma. Înaltul oaspete a fost primit de catre rectorul Colegiului, Pr. Claudiu Lucian Pop, într-un cadru festiv, printr-un moment de rugaciune în Biserica Colegiului, urmat de prânzul în mijlocul întregii comunitati de studenti de la Roma.
Cu aceasta ocazie, Eminenta Sa, Cardinalul Primat al Ungariei, a evocat legaturile sale cu România, îndemnându-i totodata pe tinerii preoti si seminaristi greco-catolici aflati la studii la Roma la râvna si daruire pentru o cât mai rodnica slujire în mijlocul poporului lui Dumnezeu.
PS Virgil, în cuvântul de multumire adresat Cardinalului a amintit de întâlnirea ecumenica ce va fi organizata saptamâna viitoare la Rodos, la care va participa alaturi de Cardinalul Erdö, cel care este si promotorul acestei initiative alaturi de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu al Constantinopolului.