„Cu ocazia sarbatorii Sfântului Profet Ilie Tesviteanul, în catedrala Sfântul Nicolae din Oradea au avut loc hirotesiri si hirotoniri ale unor aspiranti la treapta preotiei. Astfel, înainte de începerea Sfintei Liturghii Arhieresti, lectorul Gheorghe Cioara a fost hirotesit ipodiacon. A urmat celebrarea Sfintei Liturghii în cadrul careia, referindu-se la momentul înaltator care urma si anume hirotonirea a trei diaconi, Preasfintitul Virgil Bercea a mentionat:
”Ne bucuram ca astazi trei tineri vor fi ridicati la treapta diaconatului. Este foarte important ca cei trei tineri sa aiba o conduita de asa maniera încât oamenii sa vada în ei adevarati oameni, adevarati preoti”.
A urmat apoi hirotonirea întru diaconat a ipodiaconilor Cristian Tiselita din Parohia Rozavlea, jud. Maramures, Marius Daniel Pisuc din Parohia Sarasau, judetul Maramures si Marcel Stefan Cristea din Parohia Blaj.
La eveniment au participat numerosi credinciosi, precum si familiile celor patru aspiranti la preotie.
Tot în cursul acestei zile a avut loc în catedrala Sfântul Nicolae din Oradea un concert de muzica terapeutica sustinut de catre artistul Gheorghe Iovu.