„În perioada 15-19 martie 2010 a avut loc la Oradea cea de-a X-a Întâlnire Nationala a Operatorilor Media Catolici, organizata de catre Radio Maria.
La întâlnire au participat reprezentanti ai birourilor de presa din mai multe dieceze si eparhii din tara si din diaspora.
Aceasta întâlnire a avut un caracter preponderent practic. Cei prezenti la Oradea au luat contact direct cu activitatea din radio, atât cu cea redactionala, cât si cu cea tehnica.
Pe durata celor cinci zile operatorii media au produs stiri, reportaje, emisiuni, au avut interventii în direct si au asigurat suportul tehnic pentru transmisia în eter a programelor.
Obiectivul acestei întâlniri a fost ca operatorii media sa se familiarizeze cu tehnica si activitatea redactionala în vederea unei mai strânse colaborari pe viitor, si a înfiintarii de studiouri regionale Radio Maria în cât mai multe dieceze si eparhii din tara si diaspora. În prezent, în afara de sediul din Oradea mai exista studiouri teritoriale Radio Maria în Zalau, Simleul Silvaniei, Iasi si în curs de constructie la Baia Mare.
ÎPS Ioan Robu, presedintele comisiei de comunicatii sociale a Conferintei Episcopale din România, a transmis cu aceasta ocazie traditionalul mesaj participantilor. În mesajul video ÎPS Ioan Robu i-a îndemnat pe responsabilii media sa urmeze sfatul Sf. Parinte, papa Benedict al XVI-lea de a folosi mijlocele moderne de comunicare în misiunea de propovaduire a Cuvântului lui Dumnezeu. ÎPS a reiterat importanta adaptarii mesajului evanghelic la noile forme de dialog determinate de descoperirile tehnologice.
Participantii la INOMC 2010 s-au bucurat de prezenta în mijlocul lor a PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, care sustine pastoratia prin mass-media, si care i-a încurajat si asigurat de sprijinul sau. Un radio crestin, a precizat Preasfintitul, „este o Biserica din eter, care ajunge la multa lume, uneori la oameni la care nu ne asteptam si îi formeaza permanent”.
În ultima zi a întâlnirii operatorii media s-au deplasat la Cluj-Napoca pentru a realiza transmisia în direct a celebrarilor liturgice prilejuite de sarbatoarea de hram a Eparhiei de Cluj Napoca-Gherla, care îl are ca si patron pe „Sfântul Iosif”.
La finalul acestei întâlniri s-a concluzionat ca se impune o mai strânsa colaborare între institutele media catolice din tara pentru ca învataturile Bisericii Catolice din România sa fie propovaduite cu mai mare eficacitate si astfel misiunea bisericii apostolice sa se îndeplineasca.