„Vineri, 9 martie, Parohia Greco-Catolica Valea lui Mihai a organizat o celebrare ecumenica anuala cu ocazia Zilei Mondiale de Rugaciune (ZMR) a Femeilor. Pentru acest an, materialul spiritual a fost redactat de Comitetul Ecumenic ZMR din Malaysia si distribuit în toate tarile participante prin Comitetul International ZMR.
Cu îndemnul „Cauta dreptate si iar dreptate”, femeile crestine din Malaysia ne încurajeaza sa ne rugam si sa ne implicam pentru dreptate. Ele sunt convinse ca, în chestiunile care privesc întreaga societate, este datoria noastra sa dam dovada de o atitudine clara, onesta si binevoitoare. Nu trebuie sa ne descurajam, ci sa fim staruitori ca vaduva din pilda data de Iisus (Luca 18,1-8) si sa ne încredem în fagaduinta Lui: „Fericiti cei ce flamânzesc si înseteaza dupa dreptate pentru ca ei vor fi saturati” (Matei 5,6). Rugaciunile au fost rostite bilingv, comunitatea româna fiind reprezentata de membrele Reuniunii mariane.
În predicile lor, reprezentatii cultelor au subliniat nobletea Femeii si misiunea acesteia în Biserica, familie si societate. Femeia este chemata sa-si descopere valorile autentice conform planului dumnezeiesc si sa exercite un autentic apostolat în caminul familial. Maternitatea trupeasca trebuie încoronata cu cea spirituala, mama fiind chemata sa daruiasca copilului dincolo de viata trupeasca si viata vesnica prin credinta în Cristos. Educatia crestina oferita cu responsabilitate de mama, cu preponderenta, favorizeaza armonia spirituala a copilului si, în final, armonia comunitara.
La celebrarea ecumenica a participat si dl. Kovacs Zoltan, primarul localitatii si epitropul Bisericii Reformate locale. Acesta a adresat un salut cordial reprezentantilor confesiunilor locale (Balázs-Kiss Csilla – pastor reformat, Zorel Zima – preot greco-catolic) si o urare calduroasa femeilor prezente. Nu în ultimul rând si-a exprimat aprecierea fata de aceste întruniri, care sunt ocazii de rugaciune si socializare.
La sfârsitul rugaciunii ecumenice, femeile au avut parte de surprize cultural-spirituale: o video-proiectie cu titlul „Mama – înger”, respectiv un recital de poezii si cântece sustinute atât de copiii de la Gradinita cu Program Normal sub grija educatoarei Carmen Rebeles, cât si de la Gradinita confesionala reformata.
Comuniunea spirituala s-a încheiat cu o agapa frateasca prin sârguinta enoriaselor din cadrul Reuniunii mariane.

http://www.grecocatolicvlm.cif2.net/chemarea_femeii_cu_glas_de_rugaciune-pagblog-article_id6973.html