„Catedrala Sfântul Nicolae din Oradea s-a dovedit neîncapatoare cu ocazia sarbatorii Botezului Domnului. Preasfintitul Virgil Bercea a celebrat Sfânta Liturghie Arhiereasca la care a participat si Monseniorul Franz Schuster, vicarul general al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Viena.
În cuvântul sau de învatatura, Preasfintitul Virgil, referindu-se la evanghelia zilei a spus: „Cu ocazia botezului Domnului în Iordan, cerurile s-au deschis si au ramas deschise, iar Spiritul Sfânt a coborât si atunci si coboara si acum peste noi toti. Acele ceruri care s-au deschis se deschid acum si pentru noi, la fel cum acel cuvânt al Spiritului Sfânt adresat Mântuitorului ni se adreseaza si noua”. În continuare, Preasfintia Sa a mentionat: „Trebuie sa întelegem ca fiecare dintre noi suntem chemati la mântuire. În libertatea noastra trebuie sa raspundem acestei chemari: Tu esti Fiul Meu”.
La încheierea Sfintei Liturghii Preasfintitul Virgil a acordat monseniorului Franz Schuster, vicarul general al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Viena crucea pectorala, multumind pentru sprijinul permanent acordat unor parohii greco-catolice din cadrul eparhiei: „Sunt momente în care trebuie sa multumim celor care au aratat atâta disponibilitate în raporturile dintre noi”.
A urmat apoi sfintirea apei de catre Preasfintitul Virgil împreuna cu monseniorul Franz Schuster, iar la sfârsitul celebrarilor au binecuvântat credinciosii.