„Va anuntam ca începând cu data de 18 septembrie 2011 s-a reluat Sfânta Liturghie a copiilor, care va fi celebrata în fiecare duminica, la Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea, de catre parintele Adrian Podar.
În ritm de chitara, tamburine si alte instrumente muzicale de percutie, copiii au participat la frumoasa celebrare a Euharistiei împreuna cu parintii lor, într-un mod specific vârstei lor, plini de entuziasm si bucurie. Parintele Adrian i-a invitat pe toti sa porneasca împreuna în acest nou an scolar într-o sfânta aventura prin lecturile fascinante ale Vechiului si Noului Testament, urcând la bordul unui autobus special împreuna cu Isus, pe „autostrada” care ne conduce la „destinatie”, adica la cunoasterea lui Dumnezeu.
Copii de la doar câtiva anisori, pâna la cei mai mari au pornit în aceasta „calatorie” si ceea ce uimeste este rabdarea si atentia lor la Sfânta Liturghie, care nu este un moment de plictiseala pentru ei, ci este întâlnirea cu Hristos, fiecare având posibilitatea sa se implice în mod activ prin cântat, citirea lecturilor si, bineînteles, prin dialogul pe care îl au cu parintele în momentul predicii. Astfel, prin diferite „surprize”, parintele reuseste sa le capteze atentia, aducând materiale pregatite de acasa pentru a-i face pe copii sa înteleaga mai bine Cuvântul lui Dumnezeu si aplicarea lui la viata de zi cu zi, pentru a creste mai sanatosi într-o lume în care suntem bombardati de multe informatii care nu ne ajuta neaparat sa crestem în credinta si iubire fata de Dumnezeu si de aproapele.
Fiind luminati de Soarele Dreptatii si calauziti de Mama noastra cereasca, sa pornim cu încredere pe acest drum de crestere spirituala si sa-i oferim lui Dumnezeu ziua de odihna, participând la Sfânta Liturghie.
Va asteptam, dragi copii si parinti, în fiecare duminica de la ora 12:00 la Catedrala „Sfântul Nicolae”!