„În Sala Festiva a Liceului Teologic Greco-Catolic din Oradea, s-a desfasurat, la 11 decembrie, cea de-a patra editie a manifestarii intitulate „Ziua Internationala a Voluntarilor”, prilej cu care au fost premiati voluntarii Asociatiei Caritas Eparhial Oradea pentru activitatea desfasurata în anul 2009.
Evenimentul, organizat de Asociatia Caritas Eparhial Oradea, a reunit vineri seara peste 100 de invitati, printre care voluntari, elevi ai liceului gazda, parinti si bunici, dar si un oaspete special, Preasfintitul Virgil Bercea, episcop de Oradea al Bisericii Greco-Catolice Române Unite cu Roma. Timp de câteva ore, sala festiva a fost învaluita într-o atmosfera de sarbatoare creata special pentru cei care, pe parcursul anului 2009, si-au dedicat parte din timpul lor pentru a întinde o mâna de ajutor persoanelor nevoiase. Presedintele Asociatiei Caritas Eparhial Oradea, preot Olimpiu Todorean, a pregatit un program artistic ce a cuprins o serie de momente dedicate în exclusivitate personajelor principale ale serii: voluntarii Caritas. „Suntem bucurosi ca asociatia are mii de ore dedicate ajutorarii celor cu nevoi speciale. Unii dintre ei sunt de pe strada, altii nu se pot deplasa, dar acest lucru nu conteaza. Trebuie înteles faptul ca noi nu facem discriminari si nici comunitatea nu ar trebui sa faca”, a precizat Olimpiu Todorean.
Voluntarii premiati au fost rasplatiti cu diplome, cadouri si premii speciale. Premiul pentru programul „O masa calda” le-a revenit voluntarelor Ligia Oprean si Ana Pele, cel pentru programul „O casa curata”, Corinei Dragomir, în timp ce premiul „Bunul Samaritean” a fost adjudecat de Liviu Dat si Codruta Tocai. Voluntara Serviciului de îngrijire la domiciliu a fost desemnata Judit Romanescu, cel care a câstigat la categoria „Campania 2%” a fost Alexandru Petricas, pentru „Colecta de Craciun” a fost premiata Cornelia Vesea, iar pentru cea de „Pasti”, Vlad Raita. La sectiunea „Strângere de Fonduri” au fost doua câstigatoare, fiind vorba despre Ana Ghitulescu si Mariana Muresan, la „Croitorie” – Georgeta Bencheu, „Prieteni pentru un zâmbet” – Laura Puscas, în timp ce la sectiunea „Voluntariat si implicare civica” au fost premiati toti voluntarii nominalizati. La sectiunea „Activitati administrative” premiul a fost adjudecat de Simona Chivasi, în timp ce la „Activitati de promovare” premiul i-a revenit lui Andrei Nechita. „Cel mai activ voluntar” s-a dovedit a fi Cristina Todorean, „Cel mai disponibil” – Ioan Bodea, iar „Voluntarul anului” a fost desemnat Alexandru Lucaci. Au mai fost acordate si trei premii speciale. Evenimentul s-a încheiat cu un concert sustinut de Raoul, care, la rândul sau, a primit o diploma din partea gazdelor.

Claudia BONCHIS