Duminică, 5 decembrie 2021, Părintele Antoniu Chifor, vicar eparhial cu preoții, a celebrat Sfânta Liturghie în localitatea Chilioara, Jud. Sălaj, alături de pr. Vasile Pop, preot paroh din anul 2011.

Privind retrospectiv, înaintea dânsului au fost preoți acolo, după anul 1990, Pr. Neagota Iancu și Pr. Sabin Cicșa. Biserica a fost construită cu sprijinul Pr. Vasile Barbolovici de la Veneția și a Pr. Marinel Mureșan din Bologna, fii ai satului, și a multor binefăcători din Italia și din țară, fiind sfințită în anul 2009. Biserica are două hramuri: Adormirea Maicii Domnului și Sfântul Anton de Padova, ale cărui relicve le are primite în dar.
Părintele vicar a transmis salutul și binecuvântarea Ps Virgil, împreună cu urările de bine pentru sărbătoarea Crăciunului care se apropie.

Predicând despre Evanghelia Duminicii – Vindecarea femeii gârbove, părintele a vorbit despre apropierea pe care o manifestă Isus, Bunul Păstor care se apropie și are capacitatea de a fi milostiv. Când Cristos vede omul supus, subjugat de greutatea propriei vieți, a propriului destin, a puterilor întunericului care-l apasă, ia inițiativa de a vindeca. Femeia gârbovă primește semnul eliberator al lui Cristos, ea se îndreaptă de spate și se ridică.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh i-a mulțumit părintelui Antoniu pentru bucuria celebrării împreună și pentru vizita pe care a făcut-o în mijlocul comunității din Chilioara.

Biroul de Presă