„Echipa Biroului Pastoral, împreuna cu Surorile Minime ale Reginei Purgatorului din Beius, au propus o zi de reculegere pentru copiii si tinerii din protopopiat, dându-se astfel startul exercitiilor spirituale din Eparhia de Oradea.
Evenimentul a avut loc sâmbata, 10 martie 2012, la casa surorilor Minime ale Reginei Purgatorului din Beius.
Participantii au fost în numar de 14, provenind din parohiile Beius, Ioanis, Stei si Baita, însotiti de catre preotii: Pr. Emil Ghiurca si Pr. Iosif Slobotnic.
Întâlnirea a fost deschisa prin cânt si rugaciune, dupa care a urmat o cateheza (prezentare Power Point) referitoare la rugaciunea Psalmilor si despre fericirea în Hristos.
Pentru o mai buna întelegere a Scripturii, tinerii au vizionat câteva secvente din filmul Moise, întarita de o scurta meditatie a Pr. Iosif si urmata de prânzul servit împreuna.
Jocurile, bansurile si entuziasmul au favorizat o atmosfera adecvata consolidarii prieteniilor.
Fiind o zi de reculegere, la final tinerii si copiii participanti au petrecut un timp în adoratie, momente de meditatie si recunostinta pentru harurile primite.
Urmatoarele exercitii spirituale vor avea loc în 16-18 martie în protopopiatele Simleu Silvaniei si Marghita, iar în 23-25 martie în protopopiatele Zalau, Carei, precum si în Colegiul Sfânta Familie.
„Laudati-l pe Domnul toate neamurile, laudati-l toate popoarele!” (Ps. 116)