Peste 100 de tineri din Franţa, Canada, Elveţia, Liban şi România au participat alături de Asociaţia Zileos la Mega-Clubul din 6 fabruarie în cadrul căruia Sam Dickinson, tânăr tetraplegic, a dat o impresionantă mărturie. În echipa de organizare a fost implicată şi echipa Zileos Romania.

Am un sfat pentru tine: găsește-ţi obiective importante, înconjoară-te de oameni care te vor sprijini și trăiește-ţi viaţa zi de zi.

 Cine este Sam

 Sam Dickinson este un jucător de rugby din Anglia, care a suferit un accident în urma căruia a rămas în scaun cu rotile. Am putea spune, la prima impresie, că acestui om i s-a năruit viaţa. Cu toate acestea, Sam este un model pentru noi toţi datorită motivaţiei de care a dat dovadă în momentul în care s-a hotărât să participe la jocurile paralimpice.

Motivaţia este, de cele mai multe ori, adusă în discuţie de acumulări materiale, însă Asociaţia Zileos a găsit în omul Sam Dickinson un exemplu demn de urmat de mulţi oameni datorită puterii interioare pe care acesta o transmite tuturor celor care îl cunosc.

Mega-Clubul de sâmbătă

Cei peste 40 de tineri din Romania au fost impresionaţi de mărturia lui Sam, fapt ce s-a observat din discuţiile în grupuri mici cu ceilalţi participanţi la întâlnirea de pe Zoom. În timpul momentului spiritual, evanghelia povestită a paraliticului purtat de prietenii săi în faţa lui Isus pentru a fi vindecat, a fost un alt prilej de aprofundare a subiectului abordat în întâlnire.

Mega-Clubul le-a permis participanţilor să intre în discuţie cu Sam, lucru care i-a ajutat să-şi privească viaţa din altă perspectivă. Răspunsurile la întrebările lor pot să îi motiveze să îşi trăiască viaţa cu mult curaj şi să treacă cu uşurinţă peste diversele probleme cu care s-ar putea confrunta.

Cred că a avea un obiectiv este cheia pentru a trece prin momente dificile. În viaţa mea nu am avut întotdeauna un scop, care să mă motiveze și poate eram nepăsător, iar acele vremuri erau, într-un fel sau altul, mai dificile decât șederea în spital. Așadar, a avea un scop era important pentru mine. Celelalte două lucruri, care mi-au permis să supraviețuiesc șederii în spital, au fost familia și credința, le-a mai spus Sam tinerilor.

Echipa de organizare Zileos Romania