„La initiativa Episcopiei de Oradea si a PS Sale Virgil, Senatul României a evocat azi, 8 decembrie memoria senatorilor ucisi ca urmare a bombei puse de anarhicul Max Goldstein în urma cu 90 de ani. Astfel, în plenul Senatului s-a tinut un moment de reculegere, iar Domnul Senator Ioan Mang a evocat de la tribuna biografia si meritele senatorului episcop greco-catolic Demetriu Radu, victima a acelui atentat.
Din partea Bisericii Române cu Roma, Greco-Catolica, a fost prezent în locul rezervat invitatilor de onoare Preasfintia Sa Mihai, episcopul vicar al Bucurestilor, însotit de Domnul Adrian Merka, Deputat de Bihor pentru minoritatea slovaca si ceha.
În prealabil, PS Mihai, însotit de consilieri ai Vicariatului de Bucuresti, a fost primit în audienta de presedintele Senatului, Domnul Mircea Geoana. Întretinerea cordiala a pus accentul pe meritele istorice ale Bisericii Greco-Catolice si respectul pentru memoria vie a comunitatilor românesti greco-catolice din Transilvania care au forjat sensul unitatii neamului precum si formarea culturala a unui nationalism corect si totodata profund. În acelasi timp s-a amintit si importanta respectului datorat comunitatii greco-catolice care a fost pastratoarea, în perioada grea a persecutiei, a unei bune parti din meritele demnitatii nationale.