„În perioada 18-20 martie 2009 a avut loc la Bruxelles întâlnirea plenara de primavara a Comisiei Conferintei Episcopilor Catolici Europeni -COMECE. În cadrul acestui organism international tara noastra este reprezentata de Preasfintitul Virgil Bercea.
Ordinea de zi a cuprins între altele adoptarea unei declaratii comune în vederea alegerilor europarlamentare care se vor desfasura în perioada 4-7 iunie anul curent. Declaratia adresata episcopilor, preotilor si credinciosilor pune în evidenta faptul ca alegerile europene constituie o oportunitate pentru edificarea unei Europe mai bune, mai solidara în fata problemelor cu care se confrunta la ora actuala. În acest context, participarea la vot este nu numai un drept, ci si o responsabilitate. La baza politicilor Uniunii Europene trebuie sa stea demnitatea umana si promovarea binelui comun.
La întoarcea în tara Preasfintitul Virgil Bercea a declarat ca: „este foarte important pentru cetatenii români ca în alegerea candidatilor pentru alegerile europarlamentare sa analizeze pozitia acestora fata de principiile moralei si eticii crestine”.