Se aproprie sărbătoarea Nașterii Domnului, sărbătoare pe care cu toții o așteaptăm cu mare bucurie. În această perioadă, gândurile și acțiunile noastre se îndreaptă către Ceruri, atenția noastră către cei dragi au că scop bucuria și zâmbetul lor.

Cultivând spiritul de fraternitate și prețuire reciprocă, școala Don Orione din Oradea a organizat un concurs de creație literară și religioasă prin care elevii mai multor școli au fost invitați să-și prezinte poeziile realizate în cadrul evenimentului. Astfel, au participat: elevii Pantea Răzvan, Moza Carla, Tripa Iulia, Mareș Horea, Poienar Patricia care au reprezentat liceul Ortodox Episcop „Roman Ciorogariu” fiind coordonați de profesoarele Hice Paula și Rus Mirela, elevii liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” Popa Alexis, Ripaș Andrei, Papiș Patrick, Imre Yvonne și Szoldozs Șerban coordonați de profesoarele Băliban Paula, Haș Emilia, Danciu Mihaela și Sarca Ioana, elevii liceului Baptist „Emanuel” Ardelean Rebeca, Ardelean Dominique,  Pădure David, Toma Iunia, Trifa Iulia, Avram Andreea coordonați de doamnele profesoare Popa Dorina și Burcă Alina, liceul „Don Orione” a fost reprezentat de elevii Caba Filip, Macău Nicol, Passera Martina, Balas Mario, Ile Daniel coordonate de doamnele profesoare  Rittinger Ioana, Oros Alina și Liber Diana, care au fost în spatele organizării acestui concurs alături de domnul director, Alexandru Stoica căruia îi mulțumim pentru tot sprijinul acordat în vederea realizării acestui eveniment și Liceul Teologic Penticostal „Betel” reprezentat de elevii Ile Daniel, Zahari Denis și Mihele Teodora coordonați de Centea Ligia și Cozma Onesim.

Avându-i alături pe cei care au format juriul- profesorul universitar dr. Florin Ciobanu, Adriana Pădurean, profesoară la liceul „Lucian Blaga”, și pe Marius Obreja, preot paroh al Bisericii Tuturor Sfinților, concursul a fost desfășurat pe mai multe planuri: participanții au avut proba de lectură (extragerea unui text literar la prima vedere și citirea acestuia în fața juriului și a celor invitați), proba de creativitate (alcătuirea unui cvintet pe baza unui cuvânt extras de fiecare echipă), proba de cunoștințe (rezolvarea unui test grilă cu nouă întrebări dintr-un material în acord cu tematica propusă, transmis anterior participanților) și proba artistică care a constat în pregătirea unui moment artistic la care au participat și alți elevi ai școlilor reprezentate, valorificându-se muzica, dansul, pictura și teatrul.

Între probe, pentru a se acorda timp echipelor sa rezolve sarcinile, au avut loc diferite momente artistice susținute de coruri și elevi. Anne Popovici, elevă a școlii „Din Orione” din clasa a VI-a B, a cântat colinde ,,Venim s-aducem vestea cea bună”. Latura poetică a fost prezentată de fosta eleva a aceleiași școli, Ștefana Goția, a recitat din cartea ei, „Florile Visării” poezia „Ploaia va rămâne o întrebare”. Natalia Bendre din clasa a III-a a interpretat doua piese foarte frumoase: „Fluturi de zăpadă” și „Inimă nu fi de piatră”. Doamnei profesoare Nicoleta Arendaș îi mulțumim atât pentru frumosul colind cântat de ea „Aseară pe-nserate”, cât și pentru pregătirea corului „Don Orione” care ne-a încântat cu colinzile „Colo sus in vremea aceea” și „Tot în iesle, Doamne”.

Concursul a devenit un frumos spectacol în așteptarea Crăciunului la care toți au contribuit la crearea unei atmosfere de sărbătoare. În urma evaluărilor pe echipe, juriul a hotărât următoarele: locul 1 a fost oferit liceului Teologic Penticostal ” Betel”, liceului Ortodox „Roman Ciorogariu” și liceului gazdă „Don Orione”. Locul 2 a fost desemnat liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, iar locul 3 îl ocupă liceul Teologic „Emanuel”. În ciuda premiilor, mesajul transmis publicului participant a ajuns în sufletele și în inimile celor prezenți: bucuria de a crea împreună opere literare și nu numai este, cu siguranță, unul dintre cele mai frumoase sentimente trăite într-un grup unit în rugăciune și credința.

Pe această cale, elevii liceelor participante alături de profesori vă urează sărbători fericite, pline de împliniri și pace în suflete. Bunul Dumnezeu să vă ocrotească și să vă binecuvânteze!