În Duminica Rusaliilor, 04 iunie 2023, în Comuna Cizer protopopiatul Zalău, Județul Sălaj, a avut loc sfințirea locului și a pietrei de temelie a noii biserici Greco- Catolice din Cizer.

Sfânta Liturghie a fost celebrată în aer liber, de către părintele Vicar General Mihai Vătămănelu, iar la masa sfântului altar au concelebrat părintele Protopop Valer Părău, părintele paroh Ioan Grad, părintele Mihai Șofineti, părintele Alexandru Fiț și părintele Andrei Grad. Răspunsurile au fost oferite de către seminariștii, Levente Kovacs și Mihai Vlad Nuna.

În cuvântul de învățătură părintele Vicar General, a vorbit despre unicitatea și sfințenia bisericii, despre cât este de important să îl avem pe Isus mereu prezent în mijlocul nostru, de darul păcii pe care Mântuitorul a dăruit-o ucenicilor săi, pacea cea interioară care este rod al iubirii și al unirii cu Dumnezeu.

După celebrarea Sfintei Liturghii a urmat sfințirea apei, a locului și pietrei de temelie, precum și a spicelor de grâu.

La acest frumos eveniment au participat credincioșii parohiei și mulți alți invitați. De remarcat a fost prezența autorităților locale, alături de primarul comunei, Nicu Pavel.

La finalul celebrărilor, părintele paroh a prezentat mulțumiri tuturor celor ce prin rugăciune și faptă au ajutat, ajută și vor ajuta spre plinirea planului lui Dumnezeu în vederea consrucției bisericii.

Mulțumim bunul Dumnezeu care bine a voit așa și ne încredințăm mijlocirii Preacuratei Fecioare Maria, a Fericiților Episcopi Martiri Greco-Catolici și a tuturor Sfinților spre plinirea voinței Sale.

                                                                                   Grad Gabriela