„Pornind de la motto-ul „Cristos sa se nasca în ieslea sufletelor voastre”, Parohia Greco-Catolica „Sfântul Gheorghe” din Oradea a organizat, joi 18 decembrie, o Seara a Colindelor.
Aflat la a patra editie, evenimentul a reunit grupuri de tineri de diferite confesiuni din municipiu. Astfel, Grupul de copii „Dominic Savio”, coordonat de preotul Augustin Budau si sora Felicia Unguru de la Biserica Maica Domnului din Rogerius, alaturi de tinerii de la Biserica Penticostala Betania, condusi de Tiberiu Bulzan, de cei din grupul „Alegria” al Bisericii Maica Domnului, dirijati de Cristinel Balan si corul tinerilor ortodocsi de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, condus de profesoara Mariana Man, au oferit publicului colinde.
„Intentia acestui eveniment nu este aceea de a oferi un spectacol de colinde ci de a ajuta tinerii, din diferite confesiuni, separati de multe ori de barierele trasate de oamenii mari, sa înteleaga ca nu exista diferente esentiale în asteptarea Pruncului Isus si ca fiecare dintre noi, indiferent de confesiunea din care face parte trebuie sa-l lase pe Cristos sa se nasca în sufletele noastre”, a spus parintele Sorin Craciun, gazda evenimentului. (…)
La finalul serii, vestitorii nasterii Mântuitorului au antrenat asistenta si-au colindat împreuna, colindul „Ce vedere minunata”.Tinerii au fost rasplatiti pentru colindul lor cu un cozonac si au servit, în curtea bisericii, o ciocolata calda.