„Duminica, 23 iunie 2013 la Biserica Greco-Catolica din Valea lui Mihai a avut loc Prima Spovada si Prima Sfânta Împartasanie Solemna a zece copii.
Atmosfera a fost plina de fericire celesta. Sarbatoarea Coborârii Spiritului Sfânt a fost traita cu multa bucurie si deschidere, dar si cu multe roade: unirea cu Isus Euharisticul a copiiilor. Aceasta prima întâlnire constienta si responsabila a fost îndelung si atent pregatita prin cateheza sustinuta de profesoara de religie, Carmen Zima la oratoriul parohiei. Cu emotii, prin invocarea luminii divine, dupa o prealabila examinare a constiintei, acesti copii si-au deschis pentru prima data sufletul fata de Dumnezeu în prezenta preotului prin Taina Spovezii. Înainte de rostirea Crezului la Sfânta Liturghie, ei au fost invitati de catre prim-celebrant, preotul Eduard Felician Fischer, vicerectorul Seminarului Mare din Oradea, sa-si reînnoiasca angajamentele baptismale, rostite atunci de nasii de botez. Odata purificata „camara sufletului” si marturisita credinta, ei L-au primit cu mare bucurie pe Împaratul, dar mai ales, Prietenul lor, Isus Hristos.
La sfârsitul Sfintei Liturghii, copiii au primit o diploma care sa le aminteasca aceasta zi minunata, o Biblie prin care sa-L cunoasca si sa-L asculte pe Isus si o carte de rugaciune pentru a-si înalta sufletele si a vorbi cu El. Recunostinta a fost ultimul cuvânt, iar îmbratisarea ultimul gest al momentul liturgic si festiv; „Eu pentru acestia ma rog, […] pazeste-i în numele Tau […] Ca toti sa fie una, dupa cum Tu, Parinte, întru Mine si Eu întru Tine, asa si acestia în Noi sa fie una[…]” (Ioan 17,9.11.21).