„Sarbatoarea Sfântului Nicolae a fost celebrata la Catedrala din Oradea, care poarta acest hram. Vineri s-a celebrat Paraclisul Maicii Domnului, iar sâmbata, de la ora 18, Vecernia Mare cu Litia si procesiunea cu Sfintele Moaste ale Sfântului Ierarh Nicolae. De la ora 19 a urmat Acatistul Sfântului Ierarh Nicolae, iar la ora 20 a fost celebrat Sfântul Maslu de catre un sobor format din 12 preoti.
Sâmbata, 6 decembrie, a început cu Utrenia si Liturghia arhiereasca oficiata de catre P.S. Virgil Bercea. În cadrul Sfintei Liturghii au avut loc hirotesiri de lectori si ipodiaconi, precum si o hirotonire de preot, în persoana parintelui Cristian Pop.
Raspunsurile au fost date de Corul Buna Vestire a Colegiului Sfânta Familie si a Institutului Teologic Greco-Catolic, dirijat de prof. dr. Radu Muresan.
Cu ocazia Jubileului de 150 de ani de la aparitia Sfintei Fecioare la Lourdes, tot în Catedrala Sfântul Nicolae a avut loc ceremonia de primire de noi membrii în Reuniunea Mariana.
La încheierea acestor solemnitati, parintele paroh Ovidiu Duma a multumit tuturor credinciosilor spunând: „Fie ca Sarbatoarea Sfântului Ierarh Nicolae, patronul Catedralei si al Eparhiei de Oradea sa ne aduca în suflet binecuvântari de la Domnul si cu totii sa primim Sarbatoarea Nasterii Domnului cu sufletul curat”.