Comunitatea Seminarului nostru a avut bucuria să-l primească în data de 15 decembrie 2020, pe Preasfințitul Călin Bot, Episcop auxiliar al Eparhiei de Lugoj. Acesta a celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie alături de noi, în cadrul căreia, în momentul cuvenit predicii, adică după Evanghelie, a ținut să sublinieze două aspecte importante din viața unui seminarist, preot sau episcop.

Primul este reprezentat de relația de iubire cu Dumnezeu, de dialogul personal pe care îl avem cu Creatorul nostru; acest dialog trebuie să fie mereu învăluit de iubire, o iubire trăită, reală, care să aibă o bază concretă. Al doilea aspect îl regăsim cu ajutorul termenului revelator „șantier”. Viața noastră, spunea Preasfințitul, a fost, este și va fi un „șantier”, indiferent de poziția în Biserică. Vocația creștinului cheamă la un „șantier spiritual”, un loc și o stare de continuă creștere și învățare. La aceste două aspecte am fost invitați să medităm, să încercăm să le înțelegem, ca mai apoi să punem în act credința noastră.

După celebrarea Sfintei Liturghii, am luat împreună micul dejun, acesta fiind urmat de tradiționalul colind, moment plin de încărcătură spirituală și bucurie.

Preasfinția Sa a încheiat momentul încurajându-ne pe drumul pe care l-am ales, menționând că ne poartă în rugăciunile sale. Îi mulțumim pentru că a venit în mijlocul nostru și îl asigurăm că îl purtăm în rugăciunea comunității noastre, și îi dorim păstorire rodnică, binecuvântată de Dumnezeu.

Ca semn al vizitei la Seminarul nostru, PS Călin a primit în dar o cruce de binecuvântare, prelucrată în lemn și o ie tradițională.

Redacția