Cantonul „Sf. Maria” din Stâna de Vale – Bihor, sfințit pe 7 octombrie a.c., a găzduit în acest final de săptămână primii turiști. De vineri până duminică, 10-12 noiembrie a.c., 20 de copii ai asociației „Enjoy Music”, secțiunea canto, au pregătit împreună cu mentorii lor cântecele de Crăciun, primind la final o surpriză neașteptată: prima zăpadă a acestei ierni la Stâna de Vale!

Membrii „Enjoy Music” s-au bucurat de lecțiile de canto oferite de prof. Ovidiu Lazăr și cele de coreografie susținute de prof. Eduard Babici. Pe lângă activitățile de formare, copiii au avut momente de rugăciune și comuniune.

Duminică, 12 noiembrie a.c., au participat la Sfânta Liturghie celebrată de pr. Paul Popa, asistent spiritual „Enjoy Music” și responsabil al Biroului Pastoral al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, în duminica Bunului Samaritan. Cu acest prilej, fiecare copil și-a luat un angajament personal, pentru a trăi toată săptămâna care urmează practicând caritatea.

Potrivit pr. Paul, angajamentele copiilor au fost cât se poate de inocente: de la cele cotidiene, de a se implica în activitățile casei, în a avea grijă față de frații mai mici, la cele sociale, precum: grija față de relațiile cu colegii de la școală sau aportul adus față de copiii dezavantajați. Acestea, deoarece caritatea începe în primul rând cu noi înșine. Astfel, copiii „Enjoy Music” au înțeles pot transpune caritatea și print-un limbaj frumos față de toți cei din jur sau printr-o grijă sinceră față de modul în care ne raportăm la ceilalți.

Azi la Liturghie noi cu toți ne-am adunat, să-l slăvim pe Tatăl, care ne-a răscumpărat…
s-a cântat la Stâna de Vale, unde copiii de la Enjoy Music, secțiunea canto, au animat Sfânta Liturghie, învățând deopotrivă și cântece religioase. La final, au trăit prima zi de iarnă, bucurându-se de surpriza primei zăpezi și jocul cu bulgări de zăpadă…

În acest an, asociația „Enjoy Music” a Episcopiei Greco-Catolice de Oradea ne pregătește multe surprize muzicale de Crăciun, concerte în diferite locații, despre care vom afla în perioada imediat următoare.

Până atunci, pe 17 noiembrie a.c., Enjoy Music ne dă întâlnire de la ora 20.00, pe TVR Cultural, când va fi difuzat documentarul Festivalului „Enjoy Music” din acest an, desfășurat în perioada 31 august – 2 septembrie 2023, în Băile „Felix”. Reluarea emisiunii va fi sâmbătă, 18 noiembrie, ora 9.30 tot pe TVR Cultural.

Biroul de Presă EGCO
Mihaela Caba-Madarasi